Heb je last van rugpijn?

Rugklachten kunnen ook veroorzaakt worden door je organen in je buik.

Bij rugklachten is er vaak sprake van een gewricht in je rug dat vastzit, of een scheurtje in een tussenwervelschijf waardoor mogelijk ook een zenuw bekneld raakt. Maar rugpijn wordt niet altijd veroorzaakt door de gewrichten of spieren in je rug.

Vliezen
Om je organen in je buik zitten vliezen die vastzitten aan de wervels in je rug. Je darmen en baarmoeder bijvoorbeeld zijn verpakt in een vlies dat vastzit aan je lage rugwervels. Als er druk komt te staan op de vliezen, bijvoorbeeld omdat een orgaan uitzet of minder bewegelijk is, dan heeft dat invloed op je organen, maar ook op je rug. Daarom hebben veel vrouwen last van lage rugklachten als ze ongesteld zijn; de baarmoeder zet uit, er komt spanning op het vlies te staan en dat trekt aan de rugwervels.

Herstellen
De fysiotherapeut en chiropractor kijken naar je spieren en gewrichten (het skelet). De osteopaat doet dat ook en kijkt daarnaast naar de organen. Hij/zij onderzoekt en behandelt met zijn of haar handen de buik en de rug, zodat de spanning aan beide kanten oplost. Als de blokkade eenmaal weg is, zal het lichaam vanzelf herstellen. Kamp je al langer met rugklachten en heeft eerdere therapie niet geholpen? Of worden de klachten erger als je ongesteld bent? Laat er dan een osteopaat nog eens naar kijken.

Afspraak
Wil je ook eens een afspraak maken bij de osteopaat? Dat kan door te bellen met 072-5155454 (locatie Alkmaar) en 0226-392121 (locatie Tuitjenhorn) of door te surfen naar onze online boekingstool door hier (http://agenda.crossuite.com/vanrein) te klikken.





Bron: www.osteopathie.nl

Lage rugklachten 3 logo groot_ Lage rugklachten 3 logo groot_