Hulp voor huilbaby's

Bezoek de kinderosteopaat in Alkmaar of Tuitjenhorn

Wanneer een pasgeboren kind veel huilt roept dat vaak heftige emoties op. Ouders zijn vaak ten einde raad, ze zijn bezorgd over de gezondheid, voelen zich tekortschieten en raken steeds meer uitgeput.

Osteopaten zien veel huilbaby’s, baby’s die perioden van irritatie, jengelen of huilen laat zien van ten minste 3 uur per dag en gedurende minimaal 3 dagen per week voor een periode van ten minste 3 weken achtereen. Dat is lang, heel erg lang. Overigens is het niet ongewoon wanneer een pasgeborene in de weken na de geboorte steeds meer huilt. De piek ligt ongeveer op 8 weken met zo’n 2-2,5 uur huilen per dag. In de namiddag en vroege avond wordt er het meest gehuild. Tijdens het eerste consult is het belangrijk dat er voldoende tijd is voor de ouders om hun verhaal te kunnen doen. De osteopaat zal zich als eerste afvragen of het kind verder goed gezond en voldoende gevoed is. Als dit allemaal het geval is, is er nog steeds een breed scala aan mogelijke oorzaken.

Geen bescherming
Voor de baby zelf verandert er zoveel vanaf de geboorte, daar kunnen we ons nauwelijks iets bij voorstellen. Zelf ademhalen en drinken. Geen bescherming van de baarmoeder maar alles op eigen kracht moeten doen, het zou zomaar als een bedreiging kunnen voelen. De impact van een geboorte, via natuurlijke weg of keizersnede, moet ook niet onderschat worden. Iedereen, ook baby’s, reageert daar op zijn of haar eigen manier op.

Minder zichtbaar
Die reacties kunnen zichtbaar zijn als huilen, maar ook minder zichtbaar zoals lichamelijke spanningen. Hoewel er genoeg ouders zijn die vinden dat hun kind zich ‘overstrekt als een plank’, een voorkeurshouding laten zien, spugen, etc. Osteopathie is erop gericht om zoveel als mogelijk een oorzaak voor de klachten te vinden. Spanning in het lijfje, problemen met voeding, de wijze waarop ouders en kind op elkaar reageren, een verstoord slaapritme, alles kan een aandeel hebben in het vele huilen.

Goede oplossingen
Voor sommige zaken kan een osteopaat goede oplossingen bieden: met de handen wordt rustig en zorgvuldig gezocht naar vastzittende lichaamsdelen en met dezelfde rust en zorgvuldigheid losgemaakt. Voor u en uw kind moet e.e.a. comfortabel aanvoelen. Tekst en uitleg is daarbij heel normaal, noodzakelijk zelfs, alles moet erop gericht zijn om de stress bij iedereen te verminderen.
Een osteopaat kan ook niet alles en dan is doorverwijzen nodig. Samenwerking met consultatiebureau, lactatiedeskundigen, etc. is noodzakelijk om tot de beste zorg te komen.

Afspraak maken?
Er zijn twee opties om een afspraak bij de kinderosteopaat in Alkmaar en Tuitjenhorn te maken:
- Alkmaar|
     Telefoon: 072-5155454
     Online: agenda.crossuite.com/vanrein (http://agenda.crossuite.com/vanrein)
- Tuitjenhorn
     Telefoon: 0226-392121
     Online: agenda.crossuite.com/vanrein (http://agenda.crossuite.com/vanrein)

Huilbaby Huilbaby